Тити: Искам машината Левски Лукойл да лети като японския влак стрела

Треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов гостува в студиото на Sportal.bg само няколко дни, след като бе избран за №1 на отминалото десетилетие в родния баскетбол. Наставникът на “сините” говори за спонсорския договор на клуба с WINBET, както и за редица други любопитни теми.

10 Тити Папазов гостува в студиото на Sportal.bg

“Със сигурност този договор ни дава повече отговорност, освен спокойствие и надежда. През годините съм се срещал с много рекламодатели и спонсори. WINBET е компания с амбиции, намерихме пресечна точка за сътрудничество. Първата година е година на надеждата, на това, че дадена компания е повярвала, че Левски може да помогне на тяхната марка. Втората година ще бъде реално това, което сме свършили ние. Този договор е изцяло заслуга на г-н Тодор Стойков, който водеше дълги преговори. Всеки допълнителен лев в касата на баксетболен клуб Левски Лукойл е добре дошъл”, коментира Папазов.

“Шансовете са живи, ако сте забелязали, бях много изнервен, даже неадекватен на мача с Киев. Тази дата ще я помня, защото съм обещал нещо сам на себе си. Моята амбиция прекрачва прага на нормалното в желанието играчите да бъдат съвършени, но те не са роботи, а живи същества. Убеден съм, че сме най-добрият отбор в тази група, или играем най-добър баскетбол или поне най-добра защита, която печели мачове. Съжалявам за пропуснатите шансове в първите два мача. Убеден съм, че нямаме грешки в селекцията. Имаме отбор, който има потенциал и заминаваме за Киев с амбицията да спечелим и да продължим да държим шансовете живи”, анализира Папазов ситуацията в групата на отбора в Купата на ФИБА Европа. Столичани започнаха с две последователни загуби, но обърнаха нещата в правилната посока с две поредни победи - срещу Киев Баскет и Цмоки Минск.  

10 Тити Папазов гостува в студиото на Sportal.bg

“Балкан е един клуб с традиции, клуб, който в последните години, когато има сериозна финансова стабилност. Предстои ни труден като психология мач. Надиграхме ги категорично на техен терен в момент, в който те бяха с 25 дни повече подготовка. Това ни донесе спечелването на Суперкупата. Всеки един успех освен много радост, носи и голяма отговорност. Берое победи Балкан в Ботевград, след като губеше с 20 точки. Знаем интригата между Ботевград и Левски. Силно се надявам, че ще успеем, без Чавдар Костов, да се обединим и с помощта на нашите верни фенове, да успеем да победим, защото вярвам, че те ще бъдат много повече в събота”, каза Тити в навечерието на дербито с шампионите от Балкан (Ботевград).

“Когато не можеш да направиш забележка относно поведение, себераздаване, желание , амбиция… Когато това нещо е налице смятам, че експертността, която съм натрупал в тези 20 години, екипа, с който работя, е достатъчно да намерим нещата, които трябва да коригираме ние, за да може машината Левски Лукойл WINBET да върви като парен локомотив. Като този влак стрела, който е в Япония, не парен”, заяви в типичния си стил той.

WINBET ще си партнира с Левски Лукойл (видео+галерия)
WINBET ще си партнира с Левски Лукойл (видео+галерия)

“Искам само да кажа, че цялата тази идея не е моя. Идеолог на това сътрудничество е Тодор Стойков. Подкрепата, която Левски получава, вероятно го е накарала да убеди собственика да се съгласи на този ход. Винаги съм твърдял, че поведението на отбора е това, което може да докара хората в залата. Искам да кажа, че аз съм същият този Тити, който си остави сърцето в цялото създаване на юбилея. Колкото и нескромно да звучи, синята общност ме смята за двигател на юбилея. Това е същият този Левски, който бе спасен на едно велико събитие в “Арена Армеец”. Несъвместимо е да имаме по 200-300-500 човека на мач. Има някои различия, синята общност бе разединена външно. Левски е най-великият български георй. Левски е единственият, на който не сме намерили кусур. Когаот носим името на този велик българини, ние трябва да бъдем подобни на него, велики колкото него. Левски е спасен от феновете, но когато някой ни е подал ръка, ние трябва да му се отблагодарим. Като напълним залата. Аз се слагам от страната на феновете. Досега ние не сме оправдали доверието, което ни беше гласувано”, завърши Папазов.

ГАЛЕРИЯ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти