Тити Папазов: Не ни достигнаха опит и класа

Тити Папазов: Не ни достигнаха опит и класа

Тити Папазов отдаде загубата на Левски Лукойл от Киев Баскет на липсата на опит и класа, както и на отсъствието на Христо Захариев. "Сините" записаха втора последователна загуба в груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа.

"Не ни достигнаха опит и класа. Не достигна Христо Захариев. Последният човек, на който трябва да се сърдим е Йордан Минчев, който беше ужасяващ днес. Направи фантастичен мач в Минск, но днес беше ужасяващ. Когато отсъства Христо Захариев, ние се ограничаваме на една позиция, на която сме много силни. Играчите в подкошието са страшно трудолюбиви и полезни, но нямат необходимата класа да се нагърбят. Всичко е в ръцете на Чавдар Костов и Брендън Йънг", каза Папазов

Играем срещу добър отбор, с много добър треньор, ниво Евролига, който чете всяка ситуация. Нивата е много дълга, ние имаме потенциал да победим в Киев. Проблемът беше в борбата. Има поне две-три ключови ситуации, в които вече сме взели топката и те ни я взимат и вкарват кош. Опитахме се да зарадваме публиката с характер. Характер само не достига. Необходима е класа, а класата се определя от други фактори, които тази година при нас бяха ограничени. Играем в Европа защото сме Левски и защото сме Лукойл. Когато дойде време да се играе ФИБА, тогава се изисква класа.

"Искам играчите да се чувстват щастливи, но трябва и ние да бъдем щастливи. Той е много добър играч - 19 точки, 7 асистенции, само 2 грешки. Прекрасен мач, но започването без него се отразява. За разлика от футбола, в баскетбола не е решаващо кой започва. Важно е колко време ще прекараш на терена. Важно е да се чувства щастлив", обясни той ситуацията с Брендън Йънг и защо той не започва като титуляр.

"Надявам се да можем да използваме Захариев следващата седмица. Имаме тежък мач с Бургас, те нямат класата да ни победят, но ако ги подценим, ще ни е трудно. Откакто е почнало първенството, хвърлям боб кога ще играе Ицо Захариев", добави Папазов. 

"Играчите трябва да знаят, какво означават феновете за тях. Те са нашите най-важни хора. Аз им благодаря, защото те имаха сериозно присъствие, когато правихме обрат. Искам моито играчи да забравят, че са звезди, защото те са точно толкова важни за Левски, колкото са и феновете", продължи той.

"Какво да ви кажа за треньорът на Киев. Макаби Тел Авив, Жалгирис, в Азовмаш заплата $1.5 милиона, засмян през цялото време. От един отбор, който не е нищо особено, дисциплинирано, с по-дълга ротация, малшанс за нас. Неумишлено бях в съблекалнята им, от 7 точки на таблото, 4 бяха за Христо Захариев", заяви Папазов относно Айнарс Багатскис, който води Киев.

Още от Баскетбол

Виж всички