Гледай на живо

ЕВРО 2020: Франция - Германия 1:0 (почивка)

Шифрин отвя конкуренцията за втори път в Банско (видео)

Амеракинката Микаела Шифрин записа втора победа в Банско в рамките на три дни. 24-годишната специалистка в техничните дисциплини продължава да демонстрира превъзходна форма и в скоростните състезания. Шифрин спечели Супергигантския слалом от Световната купа в алпийските ски в зимния ни център с време 1:10.88 минута. В петък тя спечели и първото от двете спускания, които се проведоха в Банско, а в събота остана четвърта във второто спускане.

Втора днес остана италианката Марта Басино, която се представи отлично и в трите старта в Банско. Тя даде време с 29 стотни от секундата по-слабо от това на Шифрин. Басино бе втора и в спускането вчера, а в първото спускане в петък завърши пета.

За място на подиума в днешното състезание се пребори и швейцарката Лара Гут-Бехрами. Тя финишира трета, на 70 стотни от победителката.

Нямаше късмет днес записалата отлични класирания в първите два дни в Банско Федерика Бриньоне. Италианката, която завърши съответно втора и трета в спусканията в петък и събота, днес стартира с №19 и застраши сериозно лидерската позиция на Шифрин.


Борещата се с всички сили за победата Бриньоне обаче допусна грешка към края, падна и не успя да завърши. Италианките като цяло нямаха ден днес, с изключение на Басино, тъй като Франческа Марсаля и Никол Делаго също не финишираха, а победителката от събота Елена Куртони сега остана седма.
Шифрин постигна днес победа №66 за Световната купа в кариерата си. Тя вече има 4 победи в Супер-Г. Американката увеличи аванса си на върха в генералното класиране за Световната купа пред Бриньоне, като вече е с 1225 точки, а италианката остава с 855.

Словачката Петра Влъхова е трета с 830 точки, а Марта Басино е четвърта с 620. Шифрин оглави и класирането за малката Световна купа в Супер-Г, като събра 186 точки. Втора е швейцарката Корин Сутер със 150, а трета е германката Виктория Ребенсбург със 148 точки.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДНЕС ВИЖТЕ ТУК!

Още от Зимни спортове

Виж всички