Леклер: катастрофата с Фетел няма да се повтори

Леклер: катастрофата с Фетел няма да се повтори

Шарл Леклер заяви, че катастрофата с неговия съотборник във Ферари Себастиан Фетел е дала и на двамата добър урок. Монегаскът се зарече, че няма да се повтори инцидентът от Бразилия 2019, когато двамата се удариха и отпаднаха от състезанието.

"Искаме да спечелим, крайно сме отдадени и понякога се случва да имаме някои търкания на пистата" обясни Леклер. "Но и двамата сме достатъчно зрели, за да сме наясно, че на пистата е едно, а извън нея е друго, и тогава сме различни хора".

"Най-важното е, че работим добре заедно, особено извън трасето, помагаме колкото ни е по силите за развитието на колата. Освен това вече внимаваме да не преминаваме границите, когато сме на пистата, както се беше случило в Бразилия. Беше добър урок и за двама ни, така че няма да се повтори".

Леклер сподели още, че е имало моменти, в които с Фетел не са се разбирали един-друг при определени ситуации. Според него, обаче, не е добре да се говори непосредствено след даден инцидент – по-добре е първо емоциите да стихнат, а след това да се правят анализи.

Още от Моторни спортове

Виж всички