Алберт Попов се класира за втория манш на слалома в Италия

Алберт Попов се класира за втория манш на слалома в Италия
Единственият редовен български представител в Световната купа по ски алпийски дисциплини Алберт Попов се класира за втория манш на слалома в италианския зимен център Мадона ди Кампилио. Нашият техничар закова хронометрите на 49.19 секунди и регистрира изоставане с 1.63 секунди от победителя Даниел Юле, който спечели надпреварата на тази писа миналия сезон. 

Така Алберт заслужи 28-ата позиция и ще вземе участие във втория манш, който започва в 21:35 часа българско време.

Топ 10 след първия манш са: Юле, Хенрик Кристофершен, Андре Мирер, Александър Хорошилов, Себастиан Фос-Солевог, Рамон Ценхойзерн, Марко Шварц, Клеман Ноел, Тангай Неф и Алексис Пентюро.

75-има скиори заявиха участие в слалома в Мадона ди Кампилио, от които Карл Йонсон, Федерико Либераторе и Кристиан Хиршбюел не стартираха, а други седем души не финишираха - сред тях Кристофер Якобсен и Виктор Муфа-Жанде.

В генералното класиране за Световната купа Попов е 92-ри с 22 точки, всичките спечелени от стартовете му в слалома. В подреждането за малкия кристален глобус в най-техничната дисциплина Алберт е 27-ми, като във Вал д'Изер през миналия декември записа най-доброто си класиране - 12-о място. Освен него, той не се вреди за вторите маншове в първия слалом за сезона в Леви и в първия за 2020 година в Загреб, като не финишира в първия манш от гигантския слалом в Алта Бадия, а в паралелния гигантски слалом също там остана 50-и. 

Още от Зимни спортове

Виж всички