Алберт Попов продължава да трупа точки за Световната купа

Алберт Попов продължава да трупа точки за Световната купа
Ново прекрасно каране на Алберт Попов в слалом от Световната купа
Ново прекрасно каране на Алберт Попов в слалом от Световната купа

Българският талант в техничните дисциплини Алберт Попов продължава да трупа точки в актива си в Световната купа по алпийски ски, след като за втори път през сезона преодоля първия манш на слалом. Това се случи в легендарния италиански зимен център Мадона ди Кампилио, който от 1950 година е домакин на стартове от най-високо ниво. 

Алберт завърши 18-и в крайното подреждане на слалома, като особено във втория манш направи много силно спускане и даде 11-о време. Той остави зад себе си в имена като Лоик Меярд, Линус Щрасер и Стефано Грос, който е последният засега италианец, изкачвал се на подиума в Мадона ди Кампилио. Звездите Андре Мирер и Рамон Ценхойзерн пък не завършиха втория манш. 

Другият българин в слалома снощи - Камен Златков - завърши 49-и от 72-ма участници.

 

Попов спечели 13 точки с 18-ата си позиция и вече има общо 35 в генералното класиране за Световната купа, което му отрежда 84-о място (равен актив с Даниел Данкълмайер), като водач е Алекси Пентюро с 475. В класирането в дисциплината слалом българинът е 28-ми, а лидер е Хенрик Кристофершен с 242. 

Във Вал д’Изер през декември Попов завърши 12-и и това засега му е най-силното представяне за сезона. Следващите стартове на бългаирна са на 11 и 12 януари в Аделбоден - гигантски слалом и слалом.

Още от Зимни спортове

Виж всички