Горанов коментира бележката на Божков от Дубай, иска доказателства (видео)

Домусчиев: Не бих желал да сляза на бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков
Домусчиев: Не бих желал да сляза на бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков

Министърът на финансите Владислав Горанов коментира днес изявленията във Фейсбук на издирвания спонсор на Левски Васил Божков, който показа бележка на договор между негови фирми и такива на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев.

Васил Божков пусна паметна записка, замеси Домусчиев и Лудогорец

“Визираните отношения между г-н Божков и г-н Домусчиев са си само тяхна тема. Споменатите в съответната бележка или каквато и стойност да има този лист хартия неща, не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия. За нас опитът на г-н Божков, който за съжаление е изпаднал в неприятната ситуация да дава отчет на държавното обвинение, не са проблем и тема на правителството.Дотолкова, че през всичките години, в които г-н Божков е бил част от бизнеса в България и продължава да е част от бизнеса, той не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. И мисля коментарите по тази тема да спрат.

Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство, което се извършва. И ще разберем кой крив - кой прав. Но не си представям, че държавата се занимава с изземване на бизнеси или толериране на един или друг бизнес, защото ако погледнем фактическите действия на правителството по отношение регулацията на темата с хазарта, със сигурност от началото на управленския мандат от началото на 2014 година няма нито едно изменение, което да облагодетелства или либерализира този тип бизнес. Напротив. Ако някой има подобни претенции, да ги подкрепи с конкретни доказателства, защото ставаме заложници на спорове между отделни бизнес субекти - били те партньорите на г-н Божков в неговия хазартен бизнес, били те партньорите му в медийния бизнес, което няма как да се пренесе върху изпълнителната власт”, заяви Горанов.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички