Ето какви са разрешените спортни дейности в България към днешна дата

Ето какви са разрешените спортни дейности в България към днешна дата
Официално! Фитнесите в България отварят след три дни, хората ще се съобразяват с куп указания
Официално! Фитнесите в България отварят след три дни, хората ще се съобразяват с куп указания

Министерство на младежта и спорта припомни какви са разрешените спортни дейности в България към днешна дата (16 май):

- От 3 май се допуска упражняването на индивидуални спортни занимания на открито. Те могат да се провеждат на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.), като трябва да се спазват всички противоепидемични мерки. От същата дата са позволени и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни (открити и закрити) на граждани и състезатели.

Кралев издаде заповед, с която се допуска упражняването на индивидуален спорт на открито
- От 13.05.2020 г. се допуска възстановяването на тренировъчния процес на спортистите по олимпийска подготовка единствено в определените за целта специализирани спортни бази и утвърден списък на състезатели, треньори и длъжностни лица от министъра на младежта и спорта.

- От 14.05.2020 г. са позволени колективните спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.

Революционното решение в българския футбол е факт, БФС обясни как ще се процедира
- От 15.05.2020 г. се допуска организирането на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на професионалните футболисти на три етапа, които започват със занимания на открито по групи.

- От 18 май се разрешава практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес. За индивидуалните тренировки в залата се осигурява разстояние от 1,5 м. между хората, като се допуска по 1 човек на 4 кв. м площ. За груповите тренировъчни занимания се допускат по 1 човек на 4 кв.м площ и не повече от 10 души общо.


На този етап не се разрешават всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

- На 05.06.2020 г. може да започне първенството за Първа и Втора професионална лига без публика.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти