Старт на 12 юни и мачове на неутрални терени, гласи планът, който днес одобрили в Премиър лийг

В Премиър лийг ще пазят до последно една тайна
В Премиър лийг ще пазят до последно една тайна

Премиър лийг може да се завърне на 12 юни. Това са обсъдили днес 20-те клуба, чиито представили участваха във видеоконферентна среща, продължила близо четири часа, твърдят "Дейли Мейл", "Сън" и "Мирър". Всички отново са потвърдили желанието си сезонът да завърши докрай, стига правителството на Великобритания да позволи това. 

Нормалните тренировки ще бъдат възобновени на 18 май, а целта е мачовете да се подновят на 12 юни (б.ред. все още се споменава и датата 8 юни, с която започва същата седмица, но е по-вероятно първите срещи да бъдат на 12-и).

Другият важен момент е, че срещите ще се проведат на неутрални терени. Те ще са 10 или 12 на брой и трябва да се намират извън натоварените централни зони на съответните градове и да са отдалечени от жилищни сгради. Стадионите още не са избрани окончателно, но се твърди, че "Лондон Стейдиъм", "Емиратс" и "Етихад Стейдиъм" ще бъдат част от тях, както вероятно и базата на националния отбор "Сейнт Джордж Парк". 

Клубовете са насрочили нов разговор за следващия петък - 24 часа, след като премиерът Борис Джонсън обяви кои и какви мерки ще останат, след като срокът на настоящия период на изолация изтича на 7 май. 

Официалното изявление от Премиър лийг не потвърждава нищо от споменатото. В него само се изтъква, че клубовете продължават да стоят зад позицията, че сезонът трябва да се довърши, съобразно мерките на правителството и медицинските препоръки. Твърди се, че решения не са взети, а просто са обсъждани варианти. 

Още от Футбол свят

Виж всички