Публиката няма да се завърне по стадионите, докато не бъде открита ваксина?

Публиката няма да се завърне по стадионите, докато не бъде открита ваксина?

Големите спортни събития ще останат без публика, докато не бъде открита ваксина срещу  COVID-19. Тази неблагоприятна прогноза лансира днес "Сън". Изданието твърди, че тя ще бъде потвърдена още днес, когато правителството на Великобритания ще публикува документ, чийто обем ще е повече от 40 страници, в който детайлно ще бъдат обяснени всички мерки и бъдещи действия в условията на пандемията. Още вчера премиерът Борис Джонсън направи изявление, в което начерта някои основни положения в т.нар. от него "пътна карта за повторно отваряне на обществото". В неговата реч професионалният спорт не присъстваше, но в днешния документ ще бъде засегната и тази тема. 

Надеждите на клубовете и феновете, че стадионите ще отворят врати за публика през септември или октомври започват да се изпаряват при това положение. В конкретния случай това важи за спорта и футбола в Англия, но е много вероятно подобно решение да бъде взето в цяла Европа. 

Неособено оптимистичният сценарий завърша в напомняне на изказване на професор Крис Уити, който е главният медицински правителствен съветник. Според него е изключително малко вероятно в следващата календарна година да бъде открита ефикасна ваксина срещу COVID-19. Това би означавало, че в възможно целият следващ сезон да се изиграе без публика. 

Още от Футбол свят

Виж всички