Янко Ангелов: Напълно нормално е хората да са недоволни от представянето ни

Янко Ангелов: Напълно нормално е хората да са недоволни от представянето ни

Капитанът на Хебър (Пазарджик) Янко Ангелов се съгласи да говори пред 

Football24.bg

 за ситуацията във футбола към момента и проекта на неговия тим.

Той е роден през 1993 година и е юноша на Левски. Познава се с треньора Николай Митов от дълги години, тъй като двамата работиха заедно в школата на "Герена", където специалистът бе треньор на полузащитника. След това бяха заедно и в Септември, когато столичани влязоха в елита.

Ангелов е в Пазарджик от лятото и без съмнение може да се каже, че е най-добре представящият се нов футболист на отбора. 

През сезона той успя да изиграе 18 мача за първенство в които отбеляза четири гола. 

- Здравей, Янко! 

България като всяка една друга държава по света се намира в извънредна ситуация заради коронавируса. Напоследък доста се говори за доиграването на първенствата. В интерес на истината има разни спекулации, че Втора лига може да не се доиграе, а само Първа лига и Купата на България. Смяташ ли, че първенството във втория ешалон трябва да се доиграе? 
- Каквото и решение да се вземе, все ще има недоволни. Аз мисля, че ако се доиграе новото първенство ще се наруши и няма да може да се проведе по график. Не виждам какво доиграване може да има, след като няколко отбора вече освободиха футболистите си. Може би ще бъде най-добре да се сформира някакъв компромисен вариант за отборите в четворката например с разменено гостуване между първия и втория, и между третия и четвъртия. Там точките са по-нагъсто и така ще може по-лесно и коректно да се определи кой ще спечели директна промоция и кои два отбора ще играят баражи. 

В Хебър как процедирате в това положение? Правите ли като доста други отбори видео тренировки? Ти лично готвиш ли се за подновяване и спазваш ли всички правила на социална дистанция?
- Всяка неделя кондиционният треньор ни изпраща програма за цялата седмица по мейлите. Ние се отнасяме сериозно към тази програма и я спазваме стриктно. Почти два месеца сме в това неприятно положение, а това е много неприятно за един професионален футболист, тъй като по този начин не можем да извършваме нормален тренировъчен режим. Това не трябва да се подценява. Все пак на тренировъчните лагери се набляга доста на физическата подготовка и ако не си добре подготвен, тогава има голяма опасност от контузии. Относно социалната дистанция честно казано не съм от най-примерните, тъй като може би подценявам така наречения коронавирус.

Имате много добра база и работите върху школата. Смяташ ли, че е въпрос на време Пазарджик отново да има отбор в елита на България. Как си обясняваш критиките към Хебър и то при положение, че треньорът и ръководството обявиха още в началото на сезона, че няма да се гони влизане в елита на всяка цена?
- Имаме база за коята доста отбори от елита биха завидели. Хебър разполага с три тренировъчни терена с естествена трева и два с изкуствена. Главният стадион е с чисто нова настилка предстои и обновяване на всички трибуни.

Изключително съм щастлив като погледна всички тези нови терени пълни с деца и всички облечени еднакво. Когато аз бях дете и започнах да тренирам в школата на Хебър преди повече от 15 години базата беше посредствена и всеки тренираше със собствени дрехи, а сега децата на Пазарджик имат всички условия да станат професионалисти.

Но да не забравяме и колко важни са треньорите,които тренират тези деца а Хебър разполага с амбициозни, съвестни и кадърни треньори в школата, които не трябва да бъдат подценявани.

Когато на едно място има организация и доказани футболисти с добри визитки и успехи зад гърба си то тогава не ти тряба някой да ти обявява каквато и да е цел.

Никога не съм харесвал живуркането, винаги трябва да има някаква цел и да се стремиш да я постигнеш.Напълно нормално е да има критики и разочарование както в хората от клуба, така и в хората от града.

- Как ще повлияе тази пандемия на родния футбол. Ще бъде ли това момента в който ще се залага повече на българското? Вижда се, че някои тимове от елита масово започват да разтрогват с чужденците. 
Със сигурност няма да повлияе никак добре тази пандемия на нито един клуб, но ако това е начина да се интегрират повече български футболисти ще изтърпим колкото е нужно.

Лично какво е твоето мнение за нивото на Втора лига. Казват, че се играе твърд футбол. За жалост доста отбори разпуснаха играчите си - Нефтохимик, Балчик, Локо Горна, Гълъбово. Какво мислиш за последствията от сегашната ситуация, които могат да се окажат пагубни за някои клубове?
- Във Втора лига се играе доста по директен футбол и повече на мускули, докато в Първа лига преобладава повече футбола и тактически, и технически. На всеки дисциплиниран футболист в Първа лига би му било по-лесно и приятно.

Жалко за отборите,които не могат да издържат финансово предвид ситуацията.Много футболисти останаха без отбори.Неприятно е...много неприятно.

Възползвай се от безплатна доставка от Takeaway.com в дни с мачове от Шампионска лига. Поръчай тук.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти