Нефтохимик ще играе квалификацията за ШЛ в зала "Младост"?

Нефтохимик ще играе квалификацията за ШЛ в зала "Младост"?

Нефтохимик 2010 няма намерение на този етап да се отказва от участие в Шампионската лига. Бургазлии планират да играят в най-силния клубен турнир на Стария континент, като амбицията им е да домакинстват на квалификациите в зала "Младост". За целта помощ ще им окаже и президентът на федерацията ни Любо Ганев, който да лобира в тази посока. Както е известно, през миналия сезон Нафтата се отказа от ШЛ, тъй като на клуба не му бе позволено да играе квалификации в "Младост".

36 ЦСКА - Нефтохимик 2:3

"Надяваме се на нормална финансова подкрепа от основния ни спонсор, от Община Бургас и фирмите на другите ни спонсори да вървят добре, за да могат и те да ни помагат тази година. Говорихме с Любо Ганев, разчитаме на неговото съдействие, защото новата зала в Бургас се строи с добри темпове и се надяваме да ни разрешат предварителните кръгове да играем в зала "Младост", което покрай пандемията с коронавирус може и да е възможно. Имаме разговори, че "Арена Бургас" ще е готова до Нова година и ако направим подвиг и влезем в групите, ще може да играем там. Ако не - то в Купата на CEV не е проблем да участваме в по-малката зала", заяви за "Тема Спорт" президентът на шампионите Огнян Томов.

13 "Block Out" с гости Ники Желязков и Огнян Томов

През новия сезон България ще има 7 представителя в европейските турнири. Освен Нефтохимик, който ще играе в Шампионската лига, право на участие за Купата на CEV имат Хебър и Добруджа, а за Чалъндж къп - Монтана и Марек. При дамите Марица ще е директно в групите на ШЛ, а Левски е в първата фаза на турнира на претендентите.

Хари ЛАТИФЯН, “Тема Спорт”

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички