Гледай на живо

ЕВРО 2020: Турция - Уелс 0:1

Махат КПП-тата на Гергьовден

23 са новите случаи на коронавирус у нас! Нов случай на починал лекар (видео)
23 са новите случаи на коронавирус у нас! Нов случай на починал лекар (видео)

Разрешаваме индивидуалните спортове на открито, но не състезания. Може тенис на корт, да тичат по пистата на стадиона, да тичат в парка. Лично Мутафчийски настоява да отворим и плувните басейни при спазване на мерките.
Чудесно! Още зелена светлина за спорта - отварят кортове и басейни, добри новини и за някои заведения
Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Има единодушие по отношение на КПП-тата.

„Те изиграха много важна роля. Имаме определени места, където заграждаме улица, град, махала и по този начин ще продължим да действаме. Считам, че след обяд на Гергьовден може да махнем КПП-тата, защото ме е страх, че ако го направим днес, масово стотици хиляди ще се изнесат“, поясни Борисов.

Не е постигнато съгласие по отношение на детските градини и яслите.

„Кунчев и Кантарджиев считат, че можем да ги пуснем. Ген. Мутафчийски счита, че не можем, защото децата, връщайки се там, ще поставим на риск учителите и медицинските сестри. Ако има едно дете на 20, след няколко дни всички те ще носят вируса. Ще се приберат вкъщи и ще имаме епидемия. Аз съм съгласен с това“, обясни премиерът.


„Моето мнение е, че няма достатъчно натрупани данни в света как това би се отразило на развитието на епидемиологичната ситуация. Трябва предпазливо да се отнесем към отпускането на мярката по отношение на детските градини. Да анализираме ситуацията в страните, в които вече се прилага. За децата рисковете са минимални, но това е болест, която се носи от децата, но убива бабата и дядото. Като има достатъчно натрупани данни, това може да се преосмисли“, каза от своя страна ген. Венцислав Мутафчийски.

Тировете и бусовете, които минават транзит през България, ще бъдат облекчени по отношение на декларациите, тъй като се създават опашки.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти