Бойко Борисов: Щабът не е разформирован, ген. Мутафчийски е жив (видео)

Както виждате ген. Мутафчийски е жив и здрав. Щабът никога не е разформирован - Щабът е голям. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг.


"От две седмици от Щаба ме умоляват - да спра да се гаврите с тях. Вчера как се зарадваха като им казах да не слизат. Всички избягаха, за да не размисля. Хората се преумориха, имат операции", каза още министър-председателят.

23 са новите случаи на коронавирус у нас! Нов случай на починал лекар (видео)
23 са новите случаи на коронавирус у нас! Нов случай на починал лекар (видео)

"Преди всеки брифинг е съгласуван с мен преди това. Сутрин в 7 Щаба е при мен - без събота, без неделя, без заплащане. Докато някои тулупи спят до обяд и после ми пишат пост", заяви Бойко Борисов

"Били сме убили генерала. Това вече ми дойде много", каза още министър-председателят.

"Щабът не е НПО, това са най-добрите експерти. Назначих и опозиция. Чувам се през ден и с д-р Мангъров", каза още Борисов.

"Нищо не е по-различно - всичко работи на максимална сила", коментира Борисов. 

"Щом французите отиват към юни за отменяне на мерките...Вижте днес имаме втора починала лекарка. Къде в света видяхте по света някъде, където да може да се отслабят мерките", разкри премиерът. 

'Короната е някъде във въздуха, да внимаваме, както когато пресичаме улица", каза още той. "Каква карантина карате вие в София? Улиците ли са празни, парковете ли са празни? В другите страни пускаш СМС и чакаш, за да те пуснат", допълни Борисов.

"Какво напрежение да има между нас с ген. Мутафчийски? Аз съм го издигнал до този пост на Щаба, приятел ми е от над 20 години. Нулев ни е спора. Кунчев искаше да разхлаби мерките още, спорът беше между него и ген. Мутафчийски", заяви Бойко Борисов

Премиерът разкри, че днес ще имат разговори с автоинструкторите, мисли се и за отваряне на кафетата. "Всички работим на проба-грешка. Дори СЗО работи така. Няма категорично мнение на лекари за разхлабване на меките", коментира премиерът. 

"Няма еднолична власт, допитвам се до най-добрите специалисти", заяви министър-председателят.


novini.bg

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти