Всички в Берое си намалили заплатите

Всички в Берое си намалили заплатите
Берое ще настоява за доиграване на цялото първенство
Берое ще настоява за доиграване на цялото първенство

Треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо обяви пред "Меридиан Мач", че всички треньори и футболисти в клуба са се съгласили да намалят заплатите си, докато в България не се играе футбол заради пандемията от коронавирус. Той уточни, че процентът, с който са били съкратени парите на играчите, не е бил един и същ за всички.

"Футболистите са показали разбиране и са се съгласили да свият парите си. При тези с по-големи заплати процентът е по-висок. Имах притеснения за чужденците, но всички са казали "Да". Аз също се съгласих да ми намалят заплатата, с колкото шефовете поискаха. Казах им, че съм готов да работя без пари, докато трае кризата", казва още Херо.

Той изрази претесненията си от формата, в която ще завари футболистите, когато тренировките се подновят.
Херо: Няма смисъл от доиграване на двата кръга
"Ако може да се вярва на играчите, те твърдят, че поддържат форма. Ще се види дали казват истината, когато започнат тренировките", добави специалистът, който прекарва карантината в семейната си къща в Крайморие заедно с цялото си семейство.

На финал Димитров коментира и темата за чужденците в българския футбол. Самият той привлече шестима легионери в Берое, които бързо се аклиматизираха и показаха качества. Това са Алиун Фал, Гаюс Макута, Октавио, Пиер Фонкю, Стив Фуртадо и Теди Мезаг.

"Често се спекулира, че чужденците струват много повече от родните футболисти. При нас обаче това не отговаря на истината. Чужденците, които привлякох в Берое, са по-евтини от българските играчи. Намерихме ги из третите дивизии на Европа. Няма как да ги взема от вторите лиги с толкова ниски заплати, за каквито се съгласиха да играят за Берое", обясни Херо.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти