Берое ще настоява за доиграване на цялото първенство

Берое ще настоява за доиграване на цялото първенство

Спортният директор на Берое - Валентин Грудев е категоричен, че неяснотата около бъдещето на първенствата в професионалния ни футбол оказва негативно влияние върху клубовете.

"В много държави футболните централи вече изпращат предписания как да се готвят отборите. Говори се и за подновяването на редица първенства. България е от малкото страни, където всичко е обвито в мъгла. Няма яснота за това как и кога ще продължи шампионатът. Това държи в шах клубовете, футболистите и треньорите", отбеляза шефът на заралии пред "Тема Спорт".

"Ние ще настояваме за доиграване на плейофите. Не виждам пречки в тази насока. Ако шампионатът стартира през юни, то до юли-август всички двубои могат да се проведат без нужда от съкратен вариант. Убеден съм, че БФС ще ни отпусне допълнителен срок за удължаване договорите на футболистите, защото настоящите контракти на много от тях изтичат през май или юни".

"Нищо не пречеше конгрес да има до август, дори и първенството да не е завършило. Как може да се коментира форматът на следващото първенство от хора, които не се знае дали след няколко месеца отново ще са ръководители? Не приемам идеята вторият или третият ешелон да се попълват с покани. Практиката от преди показва, че това ще доведе до хаос и объркване сред отборите. Как е възможно в конгреса гласовете на клубовете да тежат еднакво, без значение от мястото им във футболната йерархия?", попита Грудев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти