Гледай на живо

Евро 2020: Унгария - Франция 0:0

В Калчото работят върху план "Б" при прекратяване на сезона

В Калчото работят върху план "Б" при прекратяване на сезона

Серия "А" и Италианската футболна федерация работят върху план "Б", в случай че сезонът не бъде подновен, пише "Гадзета дело спорт".

Има крайна дата за рестарт на сезона в Серия А
Има крайна дата за рестарт на сезона в Серия А

Все още няма официална дата за завръщането на мачовете от шампионата и затова не се знае дали той ще бъде завършен преди крайния срок от УЕФА - 2 август. Поради тази причина вече се работи върху сценарий, при който сезонът окончателно ще бъде прекратен. Той включва потенциални плейофи за титлата и местата, даващи право на участие в европейските турнири. Въпреки това, най-вероятно въобще няма да има шампион, което може да бъде предложено от лидера в класирането Ювентус, за да се избегне конфликт с втория Лацио.


По-сложен е въпросът с изпадащите и новаците, тъй като Беневенто вече заплаши със съд, ако не бъде допуснат до елита предвид преднината си от 20 точки на върха в Серия "Б". Има няколко варианта, сред които липса на изпадащи и промоция на първите два отбора от второто ниво, с което броят на тимовете в Серия "А" ще нарасне до 22. При преждевременен край на сезона ще трябва да се водят тежки преговори относно орязването на заплатите на играчите и договорите за телевизионните права.

Още от Футбол свят

Виж всички