Петър Вуцов: Черно море няма да има проблеми да запази мястото си в Топ 6

Петър Вуцов: Черно море няма да има проблеми да запази мястото си в Топ 6

Вътрешният полузащитник на Черно море Петър Вуцов говори в интервю за "Дарик радио" за това как и къде тренира в условията на извънредното положение. Халфът е убеден, че ако се играят последните 2 мача преди плейофите, варненци ще запазят мястото си в Топ 6, тъй като са силен отбор и играят добре. Вуцов разкри кой е любимият му чуждестранен тим и на кой футболист симпатизира.

Пепи, направи ли си сутрешната тренировка и къде те намирам в момента?

Да, точно преди 10-ина минути се прибрах. Вече съм у дома и почивам

Как протича една твоя тренировка и къде я провеждаш?

В нашия отбор всеки си има строго индивидуална програма. Имаме група във viber, в която всеки ден се пращат различни упражнения. Аз ходя и в гората на Аладжа манастир, за да поддържам форма. Освен тичане, правя там упражнения с ластици, коремни преси, лицеви опори.

С топка успяваш ли да тренираш?

Не всеки път. Не мога винаги да взема някой със себе си. Ходя там с моя много добър приятел от юношите Марти Дичев. Когато сме двамата, можем да тренираме с топка, но не всеки ден се случва да сме заедно.

Поддържаш ли връзка със съотборниците си, обменяте ли опит в индивидуалните тренировки?

Чуваме се всеки ден.

Ти си стройно момче, дръпна ли още на ръст в условията на извънредното положение?

Откъм височина не съм мръднал. Все още съм 190 см. Лятото ставам на 20 години. Няма за къде да раста още. На килограми качих малко, но няма да е лошо да добавя още килограм-два, които няма да ми пречат във футбола.

Говори се, че заради тази пандемия е възможна реформа във футбола ни, заради очертаващате се криза. Има вариант да се залага повече на български играчи, да се дава по-голям шанс на юношите....Дали не настъпи моментът на вътрешния полузащитник Пепи Вуцов?

 Не зная. Това не зависи само от мен. Зависи и от формата ми. Като цяло нещо подобно няма да е лошо за всички български футболисти. Да се дава повече шанс. Не казвам, че не се дава такъв, нека не бъда разбиран погрешно. Хубаво ще бъде да играят повече българи, млади момчета и да има търпение.

При евентуално доиграване на последните два мача преди плейофите, вярваш ли, че „Морето” ще запази мястото си в шестицата в битката с Берое?

 Нашият отбор играе добре. Играем красив и доста приятен футбол за България. Разполагаме с много силен отбор и няма да имаме проблем да запазим мястото си в топ 6.

 Интерес в последната година от други отбори към теб имало ли е? Говорим за интерес, не предложение?

 Не зная, за да бъда честен с теб, гледам да не мисля за тези неща. Искам главата да ми е „чиста”. Мисля само за Черно море в момента. Целта ми е да се развивам, клубът също и да имаме успехи.

Кой от по-опитните в отбора най-често стои до теб и ти дава съвети, напътствия?

 Не искам сега да назовавам имена, защото може да има някой сърдит след това. Всички опитни футболисти в отбора се отнасят към юношите добре. Няма каране, викане, както са ми разказвали истории как е било едно време, когато едва ли не юношите са били тероризирани. В Черно море опитните ни помагат да се изградим не само като футболисти, но и като хора в обществото.

Любимият чуждестранен отбор на Пепи Вуцов?

Ливърпул. Фен съм им още от времето, когято завършваха на 7-8 място в първенството. Може би ги харесвам заради Стивън Джерард и Фернандо Торес. В момента отборът играе много красив и директен футбол. Владеят топката и доминират над опонентите си.
Иначе играчът, на който симпатизирам много, е Серхио Бускетс. Дано имам възможността да се развия до такова ниво като него.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти