Квалификацията за европейското през 2021 остава със същите дати

Квалификацията за европейското през 2021 остава със същите дати

Първоначално обявените дати за европейската квалификация по волейбол при мъжете през това лято засега остават непроменени. Срещите ще се състоят в периода от 15 август до 6 септември. Това реши на последното си заседание Европейската конфедерация по волейбол – ЦЕВ.

България не успя да вземе директна квота за Евроволей 2021 при мъжете, след като зае 11 място в крайното класиране на шампионата през 2019 година. Регламентът предвижда първите 12 да участват директно на следващия форум, но поради формат от четири домакина за предстоящото издание, се стигна до намаляване на този брой и нашите волейболисти ще минат през пресявки.

"Трикольорите" са в предварителна група В, а съперници са им Израел и Австрия. Играе се на разменено гостуване, а първенецът печели квота за Евроволей 2021.

ЦЕВ все пак има резервен вариант при продължаване на извънредното положение поради пандемията, причинена от коронавируса. При този най-негативен сценарий европейските квалификации могат да бъдат преместени за януари. Решението трябва да се вземе до 15 юли.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти