Цветомир Панов: Футболът ще се пречисти

Цветомир Панов: Футболът ще се пречисти

Крайният защитник на Черно море Цветомир Панов коментира каква е ситуацията в клуба по време на извънредното положение в България. Бранителят сподели как бори скуката, какви са амбициите му след подновяването на шампионата, както и какво мисли за бъдещето на футбола у нас след пандемията. 

Цветомире, как бориш скуката?

- Останах във Варна. Тренирам вкъщи, чета книги. През по-голяма част от времето се занимавам със сина ми. Сега човек има достатъчно време да отдели на семейството си. Нещо, което преди не е успявал.

Какво четеш?

- В момента "Шантарам". Страхотна книга. Препоръчвам я.

На какво наблягаш в домашните тренировки?

- Имаме програма от клуба. Иначе разполагам с велоергометър у дома. Правя по 30-40 минути на него. Отделно наблягам и на изометрични упражнения. Целият отбор имаме група във вайбър, където се пуска програмата, по която да тренираме. Футболът ни липсва много. Това е ежедневен начин на живот и когато го нарушиш, е нормално да ти липсва. Но човек е изключително адаптивен, така че свиква с всичко.

Как смяташ, че ще се развият нещата с футбола у нас?

- Като гледам мерките от страна на държавата и здравните власти, мисля, че ще се доиграят само двата кръга от редовния сезон и евентуално купата.

Черно море се бореше за място в първата шестица, каква е оценката ти за представянето на тима?

- Борехме се, но сега тази борба може да се обезсмисли. Според мен се представихме добре на фона на това, че изградихме почти изцяло нов отбор. Знаете какво се случи в края на миналия сезон и колко играчи ни напуснаха. Мисля, че на фона на това успяхме да направим голям колектив и горе-долу представянето ни отговаря на класирането.

Премина през доста отбори в България, как се чувстваш в Черно море, намери ли точния пристан за себе си?

- Супер се чувствам. И градът, и отборът ми харесват много. Обстановката е отлична, спокойно е. Работим добре. Имаме и резултати. Така че няма какво повече да искам. Доволен съм. Черно море е едно от добрите места за всеки футболист. Спокойно ти е и е приятно да се играе.

Финансово как са нещата?

- Нормално е и при нас да има редукция. Така е навсякъде по света. Все пак нито тренираме, нито играем мачове. Няма ги задълженията. Така че ще има някакви намаления, които ще бъдат обсъдени с футболистите. Неизбежно е. Мисля, че всички ще се съгласят. Говорихме по темата, но още не сме подписвали документи.

Още колко време ти остава от договора с Черно море?

- Моят контракт е до 31 декември. Има време при мен. Ситуацията сега е неприятна за тези, на които договорите тичат през юни. Но да се надяваме, че ще се вземат точните решения и че всичко ще отшуми възможно най-бързо. Защото сега ситуацията не е много благоприятна за разговори в тази насока. Ние имаме разбрани и точни шефове.

Ще се пречисти ли футболът ни след тази пандемия?

- Несъмнено. Промени ще има не само у нас, но и по света. Клубовете ще гледат да свиват бюджетите си и все повече ще залагат на млади местни футболисти, което е хубаво. Като се даде шанс на младите, те ще играят повече, ще трупат опит и ще има пo-голяма реализация за тях и възможност националният отбор да се развие. Тъй като това е слабата тема на всички - не се представяме добре. Но, както се казва - всяко зло за добро. Може коронавирусът да помогне за развитието на футбола ни.

Баражите за Евро 2020 бяха отложени за септември. Таиш ли надежда, че може да получиш повиквателна от Георги Дерменджиев?

- Виждате, че нещата се променят постоянно, но да се надяваме, че баражите ще се изиграят. Ако се представям на ниво и играя силно, се надявам да бъда повикан. От мен си зависи. Ще се радвам, ако се случи.

"Тема спорт"


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти