Бачков: Кризата ще удари много сериозно повечето отбори

Бачков: Кризата ще удари много сериозно повечето отбори

Данаил Бачков е юноша е на Спартак (Пловдив). Играл е още за Локомотив (Пловдив), Левски, Черно море, Родопа Смолян и Спортист (Своге) по времето, когато отборът е в "А" група. Носител на купата на страната през 2003 г. с Левски. В евротурнирите има 4 мача за "сините". Футболист номер 1 на град Пловдив за 1999 г. Избран за най-добър защитник в първенството през 2001 г. Въпросният говори пред колегите от Evima Sport относно патовата ситуация в българския футбол.

"Специално на мен ми е много трудно и тежко без футбол. Всеки ден далеч от стадиона е много мъчителен и не мога да свикна, но трябва да се съобразяваме със ситуацията и да се молим всичко да приключи по-бързо и да се върнем по стадионите. Основното ми занимание по време на карантината е гледане на стари мачове (клубни, европейски, световни)".

"Мисля, че точно в момента след кризата, повечето отбори трябва да последват примера на Славия и да погледнат към школите си и да започнат да налагат млади български талантливи футболисти (подчертавам - талантливи), а такива има със сигурност".

"Безспорно кризата ще удари много сериозно повечето отбори! Хората, които застанат начело на футбола ни трябва сериозно да помислят как да се помогне на клубовете и най вече на аматьорските, защото там положението ще бъде най-тежко! Много вероятно е не малко отбори от Трета лига да изчезнат от футболната карта на България! Без значение кой ще ръководи българския футбол, той трябва да работи за благото и развитието му. Надявам се да улучим правилните хора, които да обръщат внимание на всеки клуб, от детските, до професионалните".

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти