Гледай на живо

Берое и Камбуров вгорчиха завръщането на Локо (София) в елита, нападателят само на гол от легендарния рекорд на Петър Жеков

Олимпийският огън остава във Фукушима до края на април

Олимпийският огън остава във Фукушима до края на април

Олимпийският огън остава в град Фукушима до края на април, съобщиха организаторите на Олимпиадата в Токио.

Факелът в Япония от Гърция на 20 март и за седмица беше на неофициална обиколка под надслова "Flame of Recovery" ("Огън на възстановяването") в североизточна част от страната, която беше опустошена от земетресение и цунами през март 2011 година и предизвика голяма авария в атомната електроцентрала във Фукушима със сериозно радиоактивно замърсяване в региона.

След бедствието в префектурите Мияги, Иуате и Фукушима над 18500 души загинаха или изчезнаха безследно. Официалният тур на олипийския огън в Япония трябваше да започне именно от Фукушима през миналата седмица, но обиколката беше отменена, след като заради пандемията от коронавирус Олимпиадата беше пренасрочена за периода 23 юли - 8 август 2021 година.

Факелът пристигна днес в Националния тренировъчен център в града и беше предаден на кратка церемония с ограничено количество хора. Властите ще бъдат възможност на желаещи да видят факела до края на месеца, но при сериозни мерки за сигурност. Организаторите на Игрите в Токио все още не са обявили накъде ще се отправи олимпийският огън в края на април.

Още от Токио 2020

Виж всички