Меси в първото си интервю: Всички казват, че говоря малко, харесва ми да говоря на терена

Френска телевизия с голям гаф за Меси, вижте го!
Френска телевизия с голям гаф за Меси, вижте го!

Интернет изданието на Marca използва намаления брой актуални новини, за да ни припомни първото интервю на Лионел Меси. То е от ноември 2003 година, когато 16-годишният талант говори за клубния канал на Барселона. "Обадиха ми се (от Барселона), казаха ми, че ще ме направят професионален футболист. За мен това беше огромна радост. Тук до 18 или 19 години не излизат момчета, но в Аржентина още на 16 или 17 играят в Примера, защото нямат много пари и залагат на момчета от школата", сподели Лео.

"Чувствам се много добре в Барса и искам да остана тук завинаги. Тук съм, за да играе и да се забавлявам. Всичко ще се случи лека-полека", довери той. Малкият Меси се върна четири години назад във времето, за да разкаже за дебюта си (когато е на 12 години). "Първият ми сезон беше много слаб за мен. Първите шест месеца се чувствах много зле. Още в първия мач се контузих и останах извън терена за два месеца. Всъщност не беше чак толкова зле, защото съотборниците се отнасяха много добре с мен, но нямах увереност. Говорих малко, трудно ми беше. Влизах в съблекалнята, не говорех, но след това съотборниците ми помогнаха", спомни си Лео.

"Всички казват, че говоря малко, харесва ми да говоря на терена. Когато вляза на терена, забравям всичко. Винаги когато играя, се опитвам да се забавлявам. Има обаче мачове, които не се получават добре и малко се ядосвам", призна Ла Пулга.16-годишният Меси говори и за любимата си тогава позиция. "Харесва ми да се движа пред халфовете, да получавам много топки. Предпочитам повече да играя в средата, не ми харесва много да играя по крилото", призна тогава аржентинецът. "По-нервен съм тук (пред журналистите). На терена забравям всичко и играя", каза още Меси.

Още от Футбол свят

Виж всички