Сехудо смята, че отлагането на Олимпийските игри е правилен ход

Сехудо смята, че отлагането на Олимпийските игри е правилен ход

Хенри Сехудо притежава златен медал от Олимпийските игри по борба през 2008 година. 33-годишният професионален ММА състезател е шампион при 61-килограмовите и 57-килограмовите бойци. Самоопределилият се за “най-велик боен атлет на света” изказа своето мнение относно отложените Олимпийски игри. Летните игри трябваше да се проведат в края на юли в Токио. Засега знаем, че те са отложени поради пандемията от COVID-19. Сехудо споделя, че това е било единственото разумно решение, което МОК може да вземе.

„Смятам, че отлагането на олимпиадата е правилното нещо. Искам да кажа, че ако не отложим Олимпиадата, ще има 10 000 спортисти, които ще се състезават и ще бъдат гледани от присъстваща публика от цял свят. Просто мисля, че е отговорното нещо в този момент. Ще имаме Олимпийски игри, но през 2021 година. Това трябва да се отложи “, продължи той. „За онези спортисти, които вероятно са контузени или се нуждаят от повече време, искам да кажа, че сега ще го имат. Това е толкова добро решение за много хора, които преминават през контузии и какво ли още не. Това е трудно решение, но това е правилното решение. Просто се радвам, че спечелих златото си през 2008 без проблеми.” завърши шампионът.

Ако всичко мине по план, ние ще можем да гледаме Хенри Сехудо да защитава пояса си срещу Жозе Алдо в главното събитие на UFC 250 на 9 май.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички