Мария Гроздева: Отмениха Олимпийските игри навреме

Мария Гроздева: Отмениха Олимпийските игри навреме
Носителката на два златни и три бронзови олимпийски медала - Мария Гроздева, бе гост в предаването "Тази събота" по bТV, където коментира отлагането на Игрите в Токио с една година заради пандемията. Според легендарната ни състезателка по спортна стрелба, на която предстои седмо участие в най-големия спортен форум, решението на Международния олимпийски комитет (МОК) е правилно и взето навреме.

Целият свят боледува и ние се съобразяваме с това нещо. Няма как да съм разочарована - в никакъв случай. Аз съм сигурна, че състезания ще има и занапред. Олимпийските игри ще се проведат. Японците са много дисциплиниран народ и ще направят, може би най-добрата Олимпиада досега, заяви Гроздева - олимпийска шампионка от Сидни 2000 и Атина 2004.

"Имах нагласа това да бъде последната ми Олимпиада, но сега се поотлага малко. Тренирах допреди две седмици. Тази голяма прецизност изисква много устойчивост, което бързо се губи. Ние, спортистите, сме свикнали - излизаме от ритъм, влизаме пак, така че знам как да се подготвя. За мен не е проблем заради опита. Да му мислят гимнастичките. Но факт е, че навреме отложиха, не в последния момент. Нищо не е фатално.

Семейството ми е добре. Справяме се със социалната изолация. Аз съм много щастлива, че най-после всички сме си заедно. Обикновено, когато ние сме си вкъщи, децата, понеже вече са големи, много-много не се задържат у дома. Сега гледаме сериалчета, телевизия, готвим си. Живеем задружно, което винаги ни се е искало", заяви Гроздева относно извънредното положение в България заради коронавируса.

"Често казано, не ми е трудно. Аз винаги, с голямо нетърпение се прибирам вкъщи от състезания, за да си стоя вкъщи около децата. Даже, когато не съм по лагери или състезания, аз много не излизам навън. Свикнала съм с този режим и не ми е проблем. У децата се усеща някакво напрежение, но в крайна сметка и те са наясно, имат нагласата, че трябва да спазваме правилата и да си седим вкъщи. Мисля, че и за тях е една добра почивка.

Спортистите винаги се готвим по един и същи начин. За всяко състезание - било то световно или олимпийски игри. Не е нещо различно. Влагаме абсолютно всичко, за да се подготвим на най-високо ниво, така че това е просто една по-дълга почивка. Не ни се отразява зле. Липсват ни някои неща. Аз всеки ден ходех на Витоша, ходех на фитнес. Сега това всичко го правя вкъщи", каза още Гроздева.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти