Гледай на живо

ЕВРО 2020: "Трето полувреме" преди Италия - Уелс и Швейцария - Турция

Генсекът на БОК: Спортистите са най-потърпевши от отлагането на Игрите

Генсекът на БОК: Спортистите са най-потърпевши от отлагането на Игрите

Генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов приветства решението за отлагането на олимпийските игри в Токио за 2021 година.

“Решението е безпрецедентно, и разбира се, ще създаде много трудности оттук нататък. С голямо съжаление трябва да кажа, че потърпевши ще са най-вече спортистите, защото голяма част от квотите вече са раздадени. На хиляди хора усилията бяха насочени към участие на Игрите, които трябваше да започнат на 24 юли”, каза Горанов пред bTV.

“Предстои всичко да бъде пренаредено. Всички ни чака толкова много работа, в крайна сметка животът и здравето са най-важни”, добави той.

“В създалата се ситуация отлагането на Игрите е най-доброто решение. Това трябваше да се случи и като че ли всички го очакваха. Неизвестността продължава да стои пред целия свят, защото не се знае тази пандемия кога ще отмине. Едва ли след това ще се правят планове, но при всички случаи до лятото ще сме в период на изчакване. Трябва да бъдат преработени всички планове, да се направят нови графици за организиране на състезания и квалификационни турнири”, завърши Горанов.

Още от Токио 2020

Виж всички