Чакан на "Герена" изпълнява заръките на "син" любимец

Чакан на "Герена" изпълнява заръките на "син" любимец

Вратарят на Цървена звезда Зоран Попович, който има предварителен договор с Левски, е много доволен от тренировките по време на карантината. Те са му предоставени от бившия страж на "сините" Боян Йоргачевич, който е част от щаба на сръбския гранд.

"Вярно е, че понякога ежедневието става монотонно, но трябва да приемеш ситуацията и да се молиш пандемията да отмине бързо. Дните ми са сходни. Сутринта правя специално изготвена тренировка - типична за вратар. Но тя е забавна, всеки ден е различна и интересна. След това обсъждам с наставника как е преминало всичко. После имам време за сериали, а след това и за тренировката, която всеки футболист трябва да изпълни. Аз правя и извънредни упражнения, за да съм във форма. Постоянно получавам инструкции от Боян Йоргачевич. Дава ни да правим някои специални неща, за да не губим инстинктите си, най-вече към ловенето на топката. За щастие живея в къща, имам заграден двор и там мога да върша всичко това", каза стражът. Гаджето на бъдещ вратар на Левски впечатлява по време на карантина (снимки)
"В тази обстановка можеш да правиш и други, много по-важни неща. Със съотборниците ми помогнахме за закупуването на респиратори, тестове и маски. Организирахме се бързо, събрахме пари за най-необходимото. Това го правят и доста други спортисти. Подобни положения сплотяват хората. Но не бива да забравяме, че не всичко опира до пари. Всякакъв вид помощ е ценна - било със съвет, било просто с разговор и вдъхване на кураж на някого. Важно е да се държим като едно цяло".

32-годишният Попович се слави като добър дузпаджия. Той е давал съвети на Милан Борян (бивш вратар на Лудогорец и настоящ на Звезда) при наказателните удари срещу ФК Копенхаген. Сърбите елиминираха датчаните след изстрели от бялата точка и влязоха в групите на Шампионската лига.
"Имам си някои тайни, които ми вършат работа от години. Най-важното не е да опиташ да налучкаш ъгъла и да плонжираш предварително, а да се оставиш да бъдеш воден от инстинктите си. Да следваш това, което си забелязал по време на мач - кой футболист с кой крак рита, къде обича да шутира. Трябва да си спокоен и да разсееш от напрежението и другите. На Борян му казах къде според мен ще бият датчаните, както и да си събере мислите, да се отърси от всичко. Заявих му: "Това ще е твоята вечер", така и стана".

Снимка: starsport

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички