Гонсало Игуаин избяга в Аржентина

Гонсало Игуаин избяга в Аржентина

Играчите на Ювентус Гонсало Игуаин и Родриго Бентанкур са успели да напуснат Италия и пътуват за Южна Америка.

Първоначално вестник "Република" пусна информацията, че Игуаин е опитал да избегне карантината, въпреки че двама от съотборниците му са заразени с коронавируса. Според изданието играчът е бил спрян на летището в Торино, когато се е опитвал да се качи на частен самолет. Той е показал документ, в който се вижда, че неговият тест е отрицателен. Въпреки това властите не го пуснали да излети и го върнали.

На един етап той обмислял друг вариант да напусне Италия. Тъй като полетите са спрени, Гонсало и семейството му възнамерявали да пресекат границата с Франция, да стигнат до Испания и от там да отлетят за Южна Америка.

Според "Гадзета дело Спорт" Игуаин и Бентанкур, който е уругваец, вече са успели да излязат от страната с чартърен полет и след това са взели редовен полет до Южна Америка.

Информацията на "Кориере дело Спорт" пък е, че Гонсало отивал при болната си майка. Изданието допълва, че Ювентус е дал разрешение на играча да замине и е организирал частен полет, с който това се е осъществило.

Още от Футбол свят

Виж всички