UFC 249 сменя локацията си заради опасността

UFC 249 сменя локацията си заради опасността

Спектакълът UFC 249, което за основна среща включва бой между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън няма да бъде отменян, но местоположението на файт картата ще трябва да се промени поради опасността от силно заразния коронавирус.

На 18 април шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов ще защитава своя златен пояс срещу неортодоксалния стил, който представлява Тони Фъргюсън. Дългоочакваният бой за титлата трябваше да се проведе в Barclays Center в Бруклин, Ню Йорк, но Дейна Уайт ще смени местоположението на шоуто си.

Ню Йорк, както много места по света, обяви извънредно положение. Забранени са големи събрания от над 500 души. Това е направено в отговор на пандемията от коронавирус, която продължава да застрашава света. Атлетическата комисия  в щата Невада спря всички спортни събития.

В скорошно интервю президентът на UFC Дейна Уайт гарантира на феновете на Смесените бойни изкуства, че ще продължат всички планирани UFC събития, освен ако не им бъде наложена пълна забрана.

„И така, имахме евентуално няколко различни места за тази битка, включително Невада“, каза Уайт. „Стана ясно, че в Невада няма да бъде възможно да се случи, така че търсим друго място. Надявам се до неделя да имам две възможности за място, в което да проведем UFC 249. Този бой ще се случи. Всички фенове се изплашиха от това, но не се притеснявайте. Хабиб срещу Тони ще се случи." обеща Уайт.

Решението на президента на организацията със сигурност ще предизвика огромна полемика. По-голямата част от света на спорта е блокирана по време на пандемията. Това включва NBA, NHL, MLS, NFL и много други спортни организации. Дори Bellator отмени събитие през изминалата седмица.

Този уикенд UFC Бразилия се проведе в празна арена. Първоначално от UFC планираха да продължат и с планираното събитие в Лондон, което щеше да се проведе в O2 Arena, но ситуацията с Коронавируса се влоши много бързо във Великобритания. В резултат на това събитието “UFC London” на 21 март също ще трябва да бъде преместено.

Още от Бойни спортове

Виж всички