Разкриха при какво условие биха прекратили сезона в Серия “А”

Разкриха при какво условие биха прекратили сезона в Серия “А”

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина не изключи възможността сезонът в Серия “А” да бъде прекратен, в случай че играч от първенството бъде тестван позитивно за коронавирус.

“Ако играч от Серия “А” бъде тестван позитивно за коронавирус, не бихме изключили възможността да прекратим целия сезон. Ще се наложи да мислим реалистично и при тези обстоятелства да предприемем всички необходими процедури, за да гарантираме преди всичко здравето на нашите спортисти. Едва след това ще мислим как това ще повлияе на състезанието. В момента не можем да отпишем нищо, но не бива и да се опитваме да измислим хипотеза за ситуация, която все още не можем да предвидим.

Играта пред празни трибуни определено не е истински мач, но да виждаме как клубните президенти се карат за това какво е в полза на техните интереси показва италианския футбол в лоша светлина. Всеки, който гледа само в собствения си малък двор, представлява бавната смърт на нашата спортна система”, коментира Гравина пред Rai Sport.

Още от Футбол свят

Виж всички