Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Сърбия (U16) /почивка/

Сезонът в Серия "А" е под въпрос, мачове днес ще има

Сезонът в Серия "А" е под въпрос, мачове днес ще има
Сезонът в Серия "А" може да бъде прекратен незабавно по желание на спортния министър на Италия Винченцо Спадафора. Причината за неговото искане е писмото от тази сутрин на председателя на Асоциацията на местните футболисти Дамиано Томази, в което той настоява шампионатът веднага да бъде прекъснат заради епидемията от коронавирус на Апенините.
Новината за намерението на Спадафора възпрепятства започването на първия двубой от италианския елит за днес между отборите на Парма и СПАЛ 2013, който беше предвиден за 13:30 часа българско време. По този начин началото на мача беше забавено в последния момент, докато играчите бяха в тунела, готвейки се да излязат на терена. След две отлагания накрая все пак срещата стартира в 14:45 часа наше време. За момента всички останали днешни мачове в Калчото също ще се проведат.

“Споделям възгледите на Дамиано Томази и се присъединявам към призива му да се прекрати футболния шампионат. Няма смисъл в този момент, докато молим нашите граждани за огромни саможертви, за да се спре разпространението на заразата, да рискуваме здравето на играчи, съдии, треньори и фенове само заради това да се защитят интересите на спорта. Смятам, че е задължение на президента на футболната федерация Габриеле Гравина отново да се замисли без да чака първия случай на заразен футболист от Серия “А”, за да поеме тази сериозна отговорност”, заяви Спадафора.

Още от Футбол свят

Виж всички