Гледай на живо

"Трето полувреме" преди Сърбия - Англия

Серия "А" със сигурност ще има шампион

Серия "А" със сигурност ще има шампион

Лично президентът на Италианската футболна федерация гарантира, че настоящият сезон в Серия “А“ ще излъчи шампион. Има опасения, че първенството може да бъде анулирано в резултат на пандемията от коронавирус, която е изключително тежка на Апенините.

„Имаме си план да завършим шампионата и да имаме първенец. Това ни е приоритет“, обясни Габриеле Гравина пред Sky Sport Italia. Битката в калчото беше прекъсната 12 кръга преди края.

Босът напомни за готовността на федерацията за доиграване на сезона през летните месеци. „Искаме да си завършим кампанията. В постоянен контакт сме с ФИФА за удължаване на първенството и след 30 юни. Идеалното би било да успеем да приключим до 30 юли. Но все пак трябва да се съобразим с препоръките на политиците и учените. Ако пък няма как да има повече мачове, бихме искали да уважим постигнатото на терена до момента“, добави Гравина, намеквайки, че при последния вариант скудетото ще бъде присъдено на настоящия лидер в класирането Ювентус.

Междувременно спортният министър Винченцо Спадафора е песимист, че калчото може да бъде подновено на 3 май, каквито идеи има.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички