Шефът на МОК: Отмяна и отлагане на Токио 2020 не са обсъждани

Шефът на МОК: Отмяна и отлагане на Токио 2020 не са обсъждани
Евентуалната отмяна или отлагане на олимпийските игри в Токио 2020 заради коронавируса не са били обсъждани по време на двудневното заседание на Изпълкома на Международния олимпийски комитет (МОК), което завърши в Лозана. Това заяви президентът на централата Томас Бах на пресконференция.
"Мога да ви кажа по време на заседанието на Изпълнителния съвет на МОК думите "отмяна" и "отлагане" не бяха споменати", каза Бах. Срещата включваше и доклад от организаторите на Игрите в Токио, които заслужиха похвали от страна на Бах. Попитан какво го прави толкова уверен, че Игрите ще се състоят по програма, Бах каза, че МОК и организаторите получават информация от експерти, включително от Световната здравна организация.
Коронавирусната епидемия досега е заразила десетки хиляди хора в световен мащаб и е убила повече от 3000. Томас Бах призова да не се "спекулира с бъдещи развития" и добави, че МОК ще следва съветите на Световната здравна организация.
Междувременно стана ясно, че сесията на МОК през 2023 година вероятно ще се проведе в Мумбай (Индия). Решението трябва да бъде утвърдено от сесията на централата през юли в Токио. "Защо беше предложена Индия? Това е втората най-населена държава в света. Там живеят много млади хора, има огромен потенциал за развитие на олимпийски спортове", коментира Бах.

Още от Токио 2020

Виж всички