Лудогорец прегази ЦСКА 1948 и дръпна сериозно на върха, нов бразилец с два гола

Лудогорец се откъсна с 6 точки пред Ботев (Пловдив) и Левски на върха след домакински успех с 3:0 над ЦСКА 1948 в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Най-новото бразилско попълнение Ерик Маркус се отчете с два гола в 15-ата и 49-ата минута, а между двете попадения се разписа и Ивайло Чочев (24) за 11-тата шампионатна победа на "орлите". Те имат и един отложен двубой, който е срещу Ботев в Пловдив.

Макар че домакините доминираха почти през целия сблъсък, гостите имаха две изключително добри възможности за попадение, но сериозни пропуски направиха Кирилов и Илиевски, което позволи на родния шампион да запази поредна суха мрежа. До този момент футболистите на Игор Йовичевич са допуснали само един гол в efbet Лига при победата им с 5:1 над Арда.

И в двата отбора имаше известни промени в сравнеие с 11-те, които започнаха съответно срещу Андерлехт и Арда. Домакините бяха без Бонман, Сон, Видал и Дуа. Поради контузии срещата пропуснаха Недялков, Текпетей и Пьотровски.

"Червените" заложиха на младия Марто Бойчев, който се очаква от зимата да премине в испанския Бетис. Той игра зад тарана Илиевски. Валентин Илиев върна в състава и една от звездите на тима - Карагарен, но липсваше централният защитник Теодор Иванов, който не бе в групата.

Лудогорец откри резултата след четвърт час игра. "Орлите" се възползваха от грешка на съперника при изнасяне на топката. Тя отиде в краката на Чочев, който от своя страна без забавяне изведе Маркус сам срещу Божев. Бразилецът без проблем реализира с шут в долния десен ъгъл.

В 19-ата минута разградчани бяха близо до второ попадение, но Рик не успя да реализира очи в очи с Божев.Последваха още няколко опасни атаки на домакините. При поредната от тях, в 24-ата минута, "орлите" спечелиха корнер. Отбраната на ЦСКА 1948 първоначално изчисти, но Групер с глава върна топката в наказателното поле на "червените". Чочев изскочи от задна позиция и с ефектен удар от въздуха удвои.

В 33-ата минута софиянци можеха да върнат едно попадение. Карагарен центрира отлично на задната греда, където Кирилов бе изпуснат от "зелената" отбрана и стреля с глава от четири-пет метра, но Падт изби.

Секунди преди края на първата част Талис фаулира Рик на сантиметри от наказателното поле на "червените". Чочев се нагърби с изпълнението на нарушението, но изстрелът му излезе в аут.

Три минути след почивката се заформи страхотно меле в наказателното поле на гостите, но в крайна сметка защитата на ЦСКА 1948 блокира два изстрела на противника.

Тоталната доимнация на Лудогорец продължи с трето попадение в 49-ата минута. Секо изведе Маркус сам срещу вратаря, който напредна от центъра на терена, влезе в наказателното поле и отбеляза с шут покрай Божев.

Малко след това Илиевски отправи опасен удар, който профуча покрай дясната греда. Северномакедонецът можеше да се разпише и в 62-ата минута, но направи невероятен пропуск, тъй като не улучи вратата от метър след центриране от корнер, което бе отклонено от негов съотборник към задната греда. Там Илиевски засече с левия крак в аут.

До края на срещата Лудогорец на два пъти пропусна да увеличи преднината си. Първо Дуарте шутира от малък ъгъл в аут. В 89-ата минута Сон изведе резервата Дуа сам срещу вратаря, таранът стреля по земя, а Божев изби.

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1948 3:01:0 Ерик Маркус (15)2:0 Ивайло Чочев (24)3:0 Ерик Маркус (49)

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Фон Витри, 4. Алмейда, 24. Вердон, 14. Групер, 18. Чочев, 30. Нареси, 77. Маркус, 23. Дуарте, 7. Рик, 12. Секо

ЦСКА 1948: 33. Божев, 19. Фуртадо, 5. Георгиев, 21. Ценов, 2. Перейра, 7. Талис, 28. Пишчевич, 9. Карагарен, 58. Бойчев, 10. Кирилов, 40. Илиевски

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти