Локомотив (Пд) се измъкна по терлици в Бургас, дузпи спасиха "смърфовете" от резил

Локомотив (Пловдив) продължава към 1/8-финалите на Sesame Купа на България след драма на стадион "Лазур" в Бургас. Пловдивчани избегнаха отпадане от третодивизионния Черноморец (Бургас), като показаха по-здрави нерви при дузпите. В редовното време двата тима завършиха наравно 1:1, а при наказателните удари с 4:2 "смърфовете" се поздравиха с ценния успех. Хуан Санчес (51) изведе гостите напред, а Живко Петков (78) изравни.

Наказани за срещата са Димитър Илиев и Мартин Паскалев. Калоян Костов и Мартин Петков са с проблеми в адукторите и също няма да пътуват. Участие в мача няма да вземе и Жулиан Лами, който е с вирусно заболяване.

В 18-ата минута Хуан Санчес беше длъжен да се разпише във вратата на Черноморец след перфектно подване на Медвед. Нападателят на Локомотив пое топката в наказателното поле, но заложи на силата и съответно точността му изневери.

В 22-рата минута Живко Петков отправи далечен изстрел, който беше насочен право в обсега на стража Кристиан Томов и той лесно парира топката. В 36-ата минута Марсилио се измъкна от втора позиция, финтира защитник и нанесе удар, който беше лесно уловен от стража Димитър Тодоров.

В началото на второто полувреме феновете на домакините създадоха страхотна атмосфера и димки и факли. Чуха се и няколко по-сериозно бомбички, които оглушиха зрителите на "Лазур"

В 51-рвата минута Локомотив поведе с дебютно попадение на Хуан Санчес. Той беше изпуснат от защитата на Черноморец след извеждащо подаване по въздух и останал сам срещу вратаря не допусна грешка.

В 65-ата минута домакините от Бургас бяха много близо до това да изравнят резултата чрез най-опитния футболист в техните редици. Станислав Маламов шутира силно към близкия ъгъл, но Томов успя да избие в корнер. Секунди по-късно бургазлии имаха претенции за дузпа, които бяха подминати от главния съдия Кузев. Те искаха игра с ръка на Хуан Санчес и въпреки че имаше такава, но ръцете на нападателя бяха прибрани плътно към тялото му.

По-активните действия на Черноморец се отплатиха с изравнителен гол в 78-ата минута, който зарадва публиката. Прекрасно центриране на Тодор Чаворски беше засечено с глава от Живко Петков. Голмайсторът на "акулите" обърна топката към далечния ъгъл на вратата и изравни.

До края на редовното време нов гол не падна и така срещата влезе в продължения. Първото продължение от 15 минути бе доста скучно и не предложи нищо интересно за зрителите. В 114-ата минута удар на Димо Бакалов с глава премина много застрашително над горната греда на вратата зад Томов. Локомотив не показа по никакъв начин, че желае успеха, а Черноморец не успя да създаде нова сериозна опасност в предни позиции и така двата тима достигнаха до изпълнение на дузпи.

При наказателните удари двама от опитните футболисти на бургазлии изпуснаха. Удар на Тодор Чаворски срещна страничната греда, а Кристиан Томов отрази шут на Станислав Маламов. Въпреки пропуска на Ангел Лясков от бялата точка, "смърфовете" не допуснаха нова грешка и продължават напред в надпреварата.

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ 1:10:1 Хуан Санчес (51)1:1 Живко Петков (78)

Дузпи: 0:1 Хуан Санчес – бележи

0:1 Тодор Чаворски - пропуска, удар в гредата

0:2 Христо Иванов – бележи

1:2 Живко Петков – бележи

1:2 Ангел Лясков – пропуска, вратарят спасява

1:2 Станислав Маламов – пропуска, вратарят спася

1:3 Ефе Али – бележи

2:3 Михаил Михов – бележи

2:4 Ивайло Иванов - бележи

ЧЕРНОМОРЕЦ: 1. Димитър Тодоров, 33. Георги Господинов, 77. Георги Маджаров, 2. Мариян Димитров, 5. Петър Генчев, 6. Павел Георгиев, 23. Олексей Геловани, 10. Емануил Манев, 21. Станислав Маламов, 11. Хидает Хюсеин, 9. Живко Петков;

ЛОКОМОТИВ: 81. Кристиан Томов, 20. Милош Петрович, 91. Хорхе Сегура, 5. Тодор Павлов, 16. Кристиян Пешов, 22. Ивайло Иванов, 6. Христо Иванов, 75. Йохан Н‘зи, 21. Владимир Медвед, 80. Марсилио Де Лима, 9. Хуан Санчес;

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти