Лацио се разправи с Дженоа за поредната си домакинска победа

Отборът на Лацио записа петата си домакинска победа във всички турнири през този сезон, след като спечели с убедителното 3:0 срещу Дженоа в среща от деветия кръг на Серия "А". От друга страна, “грифоните” не спечелиха осми пореден мач в различните състезания.

Римляните поведоха в 21-вата минута чрез страхотен гол. Тогава Нуно Тавареш се впусна в рейд и след като беше спрян от противников играч, Тижани Нослин пое топката, преодоля двама съперници и с диагонален удар по земя даде аванс на своя тим. “Орлите” заиграха още по-добре след почивката, като усилията им бяха възнаградени с два късни гола. В 86-ата минута Валентин Кастейянос потърси пас, който беше пресечен от вратаря Никола Леали, но все пак резервата Педро Родригес стигна до топката и я прати в мрежата. Малко преди края на добавеното време домакините предприеха късо изпълнение на корнер, като Тавареш центрира в наказателното поле, където появилият се от пейката Матиас Весино се разписа с глава за крайното 3:0.

С тази победа Лацио се изстреля на петото място в класирането с актив от 16 точки, а със своите шест Дженоа е в зоната на изпадащите и по-точно на 18-ата позиция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти