Васил Христов: Двете поредни загуби във ФИБА Къп ни тежаха и много искахме да спечелим днес

Старши треньорът на Балкан Васил Христов сподели каква е била мотивацията на ръководения от него тим при успеха със 104:83 над Академик Бултекс 99 в Sesame НБЛ.

“Трудностите, които изпитвахме, дойдоха след двете загуби, които записахме във ФИБА. Искахме да спечелим днес и да се върнем на победния път. Играхме много стабилно и организирано в нападение. Уважавахме се. Намирахме свободния състезател. Мисля, че имаме 30 асистенции в двубоя, което е страхотен показател. Определено трябва да подобряваме още играта ни в защита. Днес видях много отношение и старание в този елемент. Необходима ни е повече стабилност там, за да стабилизираме представянето си”, заяви Христов пред камерата на Sportal.bg. 

Експертът коментира и ситуацията с Кори Рийвс. 

Официално: Балкан се разделя с Кори Рийвс

“Кори е добър състезател, но просто не е състезател на позицията, на която ни е необходим. От тази гледна точка водим преговори с агента му за прекратяване на договора. Няма някакъв проблем с него. Просто е състезател с различен профил. След привличането на Георги Боянов тези профили съвпадат. Ние предпочетохме Георги Боянов за тази позиция”

Васил Христов допълни, че Георги Герганов има възпаление на палеца на стрелящата ръка и не може да играе с топка. Вижте пълното интервю с Янков в нашето видео.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти