Вердер не се предаде до последно и спря Байер (Леверкузен) в атрактивен двубой

Шампионът Байер (Леверкузен) направи нова грешна стъпка, след като завърши 2:2 като гост на Вердер (Бремен) в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. “Аспирините” повеждаха на два пъти с попадение на Виктор Бонифейс (30’) и ефектен автогол на Феликс Агу (77’), но домакините успяваха да се върнат на два пъти в мача с голове на Марвин Дукш (74’) и късно попадение на Романо Шмид (90’).

Така Байер (Леверкузен) записа трето равенство в последните си 4 мача и остава на 3-о място в класирането, на пет точки от лидера РБ Лайпциг и с две по-малко от Байерн, който играе утре с Бохум. Вердер пък отново остана без успех у дома от началото на сезона, но ще е доволен от измъкнатата точка, като заема временно 9-а позиция.

Домакините имаха шанс още в първите секунди на мача, но удар на Сене Линен спря в ръцете на Лукас Храдецки, който днес стана първият чужденец с 200 мача в първенството за “аспирините”. Вердер продължи да играе по-добре и можеше да открие в 18-ата минута, но финландският страж на Леверкузен се намеси чудесно и успя да избие в корнер опасен далечен изстрел на Марвин Дукш. Въпреки по-доброто начало на домакините обаче, тимът на Чаби Алонсо бе този, който откри резултата с първия си точен удар. В 30-ата минута Джереми Фримпонг центрира и намери Виктор Бонифейс, който засече в мрежата на Михаел Цетерер - 0:1. При този резултат приключи и първото полувреме.

Втората част започна с по-добра игра на шампионите, като първо вратарят на Вердер трябваше да спасява удар на Мартен Терие, а след това се наложи да избива и шут на голмайстора Бинифейс. Домакините път отвърнаха с неточен изстрел на Митчел Вайзер. В 70-ата минута дойде и опасен шут на Марвин Дукш, отразен от Храдецки. Именно нападателят на “бременските музиканти” обаче триумфира само четири минути по-късно, когато засече с глава центриране на Джъстин Нийнмах и изравни - 1:1.

Радостта на бременци обаче бе много кратка. Само три минути по-късно Леверкузен отново излезе напред, след като Роберт Андрих центрира, а в опита си да избие играчът на домакините Феликс Агу си заби абсолютно неспасяем автогол - 1:2 за “аспирините”. Вердер обаче не се отказа да търси равенството до последно и в крайна сметка успя да го постигне в последната минута от редовното време. Нийнмах, който се отчете с втора асистенция, намери Романо Шмид, който със страхотен изстрел в средата на вратата не остави шансове на Храдецки - 2:2. В последните секунди на срещата Флориан Виртц бе близо да донесе за пореден път инфарктен успех за Байер, но ударът му премина встрани от вратата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти