Анчелоти променя схемата за “Ел Класико”, Модрич ще остане на пейката

Карло Анчелоти ще промени схемата на игра на Реал Мадрид за големия сблъсък с Барселона тази вечер. Според “Марка” италианецът ще изостави формацията 4-3-3, която използва от началото на сезона, и ще заложи на 4-4-2. Причината за това е както контузията на Родриго, така и желанието за уплътняване на централната зона и по-голяма сигурност в дефанзивен план. Според изданието Лука Модрич няма да бъде част от тази халфова линия за началото на "Ел Класико".

В средата на терена Анчелоти ще заложи на Федерико Валверде, Орелиан Чуамени, Джуд Белингам и Едуардо Камавинга. Първите двама ще действат непосредствено пред защитната четворка. Белингам и Камавинга ще бъдат разположение по-широко, като тяхната роля ще бъде ключова в замисъла на Анчелоти. Те ще трябва да пробиват и да създават проблеми на Балде и Кунде, но едновременно с това ще противодействат на набезите на Рафиня и Ламин Ямал.

Предполагаем състав на Реал: Лунин, Васкес, Милитао, Рюдигер, Менди, Белингам, Валверде, Чуамени, Камавинга, Мбапе, Винисиус

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти