Алонсо е разговарял с Ред Бул по-рано тази година

Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър разкри пред медиите по време на Гран При на Мексико Сити, че двукратният световен шампион Фернандо Алонсо е потърсил тима на „Биковете“, за да провери дали има шанс да премине в него за следващия сезон във Формула 1.

Алонсо подписа нов двугодишен контракт с Астън Мартин през месец април. Още тогава испанецът призна, че е водил разговори и с други отбори преди да подпише с екипа от Силвърстоун. Неговият контракт е до края на 2026 година и включва клауза Алонсо да остане в Астън Мартин като посланик на марката след края на неговата състезателна кариера.

Алонсо: Астън Мартин е отбор на бъдещето

През април не беше ясно с кои отбори мениджърът на Алонсо Флавио Бриаторе е говорил и само се спекулираше. Сега обаче Хорнър потвърди, че Ред Бул е бил в този списък, тъй като по това време договорът на Серхио Перес все още не беше подновен и на хартия мястото до Макс Верстапен беше свободно.

Хорнър потвърди, че Цунода ще тества за Ред Бул в Абу Даби

„По това време контрактът на Серхио не беше удължен, а опитният Фернандо винаги иска да знае всички опции, които са пред него. Той и неговият дългогодишен мениджър или съветник Флавио винаги разгледат пазар, което показва колко жаден за успехи е той.„На 42 или 43 той все още кара на високо ниво. Все още е в страхотна форма и това само показва, че годините са само цифра. Той все още е много, много способен пилот и с правилният инструменти аз съм сигурен, че той ще бъде в челото“, заяви Хорнър.„Спомням си през 2008, след престоя му в Макларън, ние искахме да го вкараме в една наша кола. Бяхме готови да му дадем двугодишен договор, но той искаше да подпише за само един сезон. Ние бяхме сигурни, че той има гарантиран договор с Ферари и затова не сключихме сделката.„Ако беше дошъл при нас през 2009 може би нещата щяха да са по-различни. Дори в средата на 2009 той беше убеден, че ако седне в нашата кола, ще спечели титлата през тази година.„След това имахме още един разговор. Спомням си една среща на Ейдриън (Нюи) на задната седалка на една кола под наем на летището в Белгия. Мисля, че беше през 2011 или 2012 и говорихме за възможността той да дойде от Ферари, а сега говорихме в началото на тази година. Това само показва колко дълга е неговата кариера и колко жаден за успехи остава той. Не е справедливо, че той има само две титли. Трябваше да е спечелил повече“, добави шефът на Ред Бул.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти