Верстапен: Безполезен петък

Макс Верстапен определи петъчните тренировки преди Гран При на Мексико Сити като „безполезни“, след като той направи само 18 обиколки в рамките на двете подготвителни сесии на „Ерманос Родригес“.

Сайнц оглави класирането в Мексико, Ръсел катастрофира

Световният шампион прекара изключително много време в гаража на Ред Бул заради проблем със задвижващата система на неговия болид. Те се проявиха в края на първата тренировка, когато Верстапен се прибра с бокса пет минути преди края на сесията и продължиха във втората, в която нидерландецът направи само четири тура. В нея той съобщи по радиото на отбора си, че чува „странни звуци“ от двигателя, които след това бяха категоризирани като „много притеснителни“.

Въпреки тези проблеми нидерландецът каза, че не очаква да трябва да изтърпи наказание на стартовата решетка за използването на допълнителни компоненти в своята задвижваща система.

„От гледна точка на двигателя, ние проверяваме, не знам какво точно се случи. Но да, за мен това беше един безполезен ден. Направих само четири или пет бързи обиколки, нямаме много данни. Не би трябвало да имам наказание. Така и не направих добра серия. Направих четири или пет обиколки общо, а тук влиза и по-дългата серия. Така че това е един забравим ден“, каза Верстапен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти