Нико Петров: Първенството вече е в своя край, Левски беше пародия

Футболният анализатор Николай Петров направи коментар пред Sportal.bg след победата на Берое над Левски на стадион "Георги Аспарухов". Нико е на мнение, че шампионатът е към своя край и Лудогорец ще защити титлата си. Той разкритикува остро играчите на Станислав Генчев, както и стила на "сините".

"Първенството вече е накрая си, с оглед на това да се решава кой да е шампион. Левски беше пародия днес - имаше едно замазване на нещата, залъгване, но в даден момент лъсва като контрол на топката. За да си шампион, трябва да си доминиращ отбор. От началото на сезона казвам, че с тази система Левски не може да бъде доминиращ отбор. В днешния мач и корнерите не помогнаха.

Берое шокира Левски! "Сините" се сгромолясаха мощно на "Герена"

Тотален провал за Фабио Лима - може да има потенциал и класа, но не може да изглеждаш така. Патрик-Габриел Галчев не убеди нито мен, нито никой, че може не да е алтернатива, а въобще да е в отбора на Левски. Новият треньор на Берое е значително по-добър от предишния, беше наредил добре отбора си. На скамейката нищо - Марин Петков отвратително влизане, Фадига не искам да коментирам, Бала нищо, не видях никакъв принос от резервите. Да побеждаваш с корнери не е успешна стратегия в дългосрочен план", каза Николай Петров.

Разочарованият Генчев: Никой не е очаквал, че ще загубим от Берое

"Стана ясно от последните думи на Генчев за какво става дума. Досега се говореше за титлата, а сега, че Черно море е конкурент за местата за Европа. Генчев ми се стори сломен. Рано е да се говори за селекцията - нито знам какви са договорите на футболисти, на кой му изтича и т.н. Ако зейне голяма разлика между първия и втория в класирането, това ще повлияе на селекцията. На 200% се видя, че имаше подценяване. То беше факт, заедно със слабата игра. Победиха ЦСКА и се помислиха за Господ", сподели още бившият футболист.

Вратарят на Берое: Ключът беше концентрацията

"Ботев (Пловдив) ме изненадва и дава сериозна заявка да е в тройката. Мисля, че ЦСКА отдавна е аут. Левски за съжаление ще се бори за второ-трето място, ако съдим от думите на Генчев. Тоест, отдалечава се от титлата. От Европа не мисля, че се отдалечава Левски. ЦСКА - София да не бързат, играл съм в Добрич и няма да им е никак лесно за Купата на България срещу Добруджа. Днес Артур Мота изнесе много силен мач, спаси две ключови ситуации пред вратата на Берое", добави Нико.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти