Боби Борисов: Трябваха ми години, за да премина емоционално през Италия - Бразилия 3:2

Популярният спортен журналист Борислав Борисов гостува в подкаста на Sportal.bg. Боби говори по различни теми, като нееднократно се върна назад във времето, споделяйки откъде тръгва любовта му към английския футбол и ред други неща. Дългогодишният футболен коментатор и анализатор разкри още защо не е станал почитател на италианския футбол. В основата на всичко е драматичната победа на "адзурите" над Бразилия на Теле Сантана с 3:2 през 1982 г.

"Някакси италианците никога не са ме впечатлявали и възхищавали по много причини. За съжаление много съм чел и съм настроен много лошо спрямо италианския футбол в миналото. Сега вече с глобализацията много се омешаха нещата и не правя разлика между отделните нации.

Кое ме настрои срещу калчото ли? Когато си дете и гледаш един мач на световно първенство 1982 година между Италия и Бразилия, след това между Италия и Аржентина - това гледаш. Дете си, аз съм на 8 години тогава. И гледаш как излизат бразилските футболисти от терена - съдрани, но победени. Някак не можах да превключа. С години.

Това го видях тогава и го преживях на детско ниво в себе си. Години след това можех да си го обясня защо е - има причина, целта оправдава средствата, италианците станаха световни шампиони и т.н. Емоционално вътрешно не можах да премина през това години наред след това. Наистина.

Разбира се, Ювентус след това като клуб - това, което за нещастие стана 1985 година, това, което 1984 година стана в Италия на Рома - Ливърпул. Всички тези неща ми повлияха на подсъзнателно ниво в ранните ми години. Сега вече е друго. Ето например мога да кажа, че сега се възхищавам на италианския национален отбор - от начина, по който играе. Играят изключително интересен футбол, Италия е прекрасна за наблюдаване. В ей този момент, след три месеца може да е друго. В последните мачове обаче бяха фантастични", каза Боби Борисов в "Sportal.bg - подкаст".

Очаквайте на 28 октомври (понеделник) целия епизод с Боби Борисов в "Sportal.bg - Подкаст"!

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти