Отложиха Болоня – Милан, двама титуляри на „росонерите“ ще пропуснат сблъсъка с Наполи

Мачът между Болоня и Милан от деветия кръг на Серия "А" официално беше отложен по решение на местните власти. По програма двубоят трябваше да се изиграе на „Ренато Дал’Ара“ в събота от 19:00 часа българско време.

Както е известно, през последните дни в региона на Емилия-Романя, чийто областен град е именно Болоня, беше засегнат от поройни дъждове, което доведе до наводнения. Именно това е и причината за отлагането на предвидения мач. Най-вероятно той няма да може да се проведе скоро заради натоварената програма на двата отбора в Серия "А", Шампионската лига и Купата на Италия, като първата свободна дата към този момент е 5 февруари. Има вариант и за 18 декември, но при условие че бъдат изместени мачовете на тимовете, насрочени на 20-21 декември.

Отлагането на двубоя с Болоня води до още един проблем за Милан. Става въпрос за наказанията на двамата твърди титуляри – левия бек Тео Ернандес и полузащитника Тижани Райндерс, които сега ще бъдат валидни за домакинския сблъсък срещу лидера в класирането Наполи на 29 октомври от междинния десети кръг на Серия "А". Следващият мач на „рособлу“ пък ще бъде гостуването на Каляри на същата дата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти