Окриленият Левски посреща коварния Берое на "Герена"

Левски и Берое се изправят един срещу друг в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата на “Герена” е с начален час 19:00, а главен съдия ще бъде Мариян Гребенчарски.

Домакините влизат с приповдигнато настроение в днешната среща след победата миналата седмица. “Сините” се наложиха с 1:0 над вечния съперник ЦСКА - София и сега определено ще искат да затвърдят доброто си представяне. Отборът към момента е втори в класирането с 28 точки, на 3 зад първия Лудогорец. “Орлите” обаче са изиграли една среща по-малко, така че този аванс може да се увеличи.

Иначе формата на Левски от началото на сезона е повече от добра. Столичани са загубили едва два пъти в 12 мача и са постигнали 9 победи. Освен това те имат четири успеха в последните си пет двубоя.

Лошите новини за старши треньора Станислав Генчев са, че аут за дълго време ще бъде Асен Митков. Халфът се контузи по време на дербито с ЦСКА - София и ще отсъства от терените поне месец. Освен това под въпрос за днешния сблъсък са още Охене, Макун, Ван дер Каап и Евертон Бала. И четиримата са тренирали по малко през седмицата, но имат болежки.

Лоша новина за Левски! Халф аут за повече от месец

Берое от своя страна определено не влиза като фаворит в днешната среща. Въпреки това “заралии” нямат загуба в последните си три мача, в които постигнаха две победи. След пристигането на новия старши треньор Хосу Урибе старозагорци не познават вкуса на загубата. Берое направи равенство с Арда под негово ръководство, а в миналия кръг размаза Спартак (Варна) у дома. Иначе “заралии” са седми към момента в класирането със 17 точки.

Берое прегази Спартак (Варна) в Стара Загора

Неприятните новини в лагера на Берое са, че Викторио Вълков е получил нова контузия и ще бъде аут за дълго време. Появи се информация също така, че клуб от Бундеслигата си е харесал халфа Исмаел Ферер. Той успя да се разпише срещу Спартак преди седмица и е един от много добре представящите се футболисти на тима.

През изминалата година Левски и Берое се срещнаха два пъти. На “Герена” “сините” се наложиха с 1:0, но в Стара Загора отстъпиха с 2:1.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти