Войнов за Левски: Шампион се става, когато трупаш точки срещу по-слабите

Бившият футболист на Левски Воин Войнов даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели впечатленията си от победата в дербито срещу ЦСКА - София. Славният халф на "сините" коментира още къде тимът на Станислав Генчев е спечелил битката с червените, борбата с Лудогорец за шампионската титла и предстоящия мач с Берое.

"Много се радвам, че Левски стигна до победата, защото чакаме този успех от две години (б.а. за последно тимът от "Герена" спечели с 2:0 на 18 септември 2022 година). Хубавото е, че това стана по закономерен начин и с по-силна игра на нашия отбор. Искам да поздравя привържениците, които за пореден път стояха плътно зад гърба на отбора и заслужено отпразнуваха победата.

Може да е клише, но ясно се видя, че футболистите на Левски искаха много повече победата. Сините показаха от самото начало, че ще предложат битка и до последния съдийски сигнал това се случваше. Играчите вярваха, че ще стигнат до успеха и още от първата минута се видя, че няма как да не спечелят този мач. Спомняте си удара на Мустафа Сангаре още в началните секунди, което бе ясен знак. ЦСКА в момента не е в това състояние, в което го виждахме през последните години. Има някаква криза при тях. Направи ми впечатление, че през второто полувреме като че ли те искаха по-бързо да свърши мачът и равенството щеше да ги задоволи. Докато при Левски бе обратното, натиск до последната минута и в 86-ата сините вкараха. Тогава вече и червените не успяха да реагират.

За мен над всички беше отборът. Нямаше играч, който да изпъква над останалите, а цялата работа беше съсредоточена върху колектива, което е най-важното във футбола. Футболистите си помагаха, покриваха се при грешки и видяхте, че това ги изведе до победата. Не говоря само за тези, които започнаха като титуляри, а и за хората, влезли през второто полувреме. Към нито един не трябва да има забележки, защото си свършиха много добре работата.

Много важна победа за Левски. Но шампион се става, когато побеждаваш и трупаш точки срещу по-слабите отбори. Не включвам ЦСКА към тази графа, въпреки че е в това състояние. Сините, за да стигнат до титлата не трябва да грешат в мачовете си с по-скромните тимове, защото, когато загубиш от водещите, може да не се окаже фатално, ако си натрупал достатъчно точков актив. Виждаме, че Лудогорец е класа, но един ден ще загубят битката за титлата, както се случи през миналия сезон в Германия и триумфа на Байер Леверкузен. Защо това да не се случи и в България? Левски с публиката зад гърба си и сега с влизането на Мило Борисов в управата на клуба е възможна шампионската цел. Сините ги чакат добри дни. Битката не е решена и до последния кръг ще е отворена.

Още от БГ Футбол

Виж всички