Бостън откри сезона в НБА по шампионски

Шампионът в Националната баскетболна асоциация Бостън Селтикс откри новия сезон с успех срещу Ню Йорк Никс със 132:109.

След традиционната церемония с връчването на пръстените и 18-ото им шампионско знаме Селтикс започнаха сезона, както завършиха предишния - без да оставят шанс на съперника си.

Първият кош за сезона бе отбелязан отдалеч от Джейсън Тейтъм, който завърши с 37 точки и 10 асистенции. Бостън направи 29 успешни опита за стрелба от трите точки от 61 опита, като изравни рекорда в НБА, но не успя да го подобри, след като сбърка при последните 13 опита.

"Това е изключителен момент, нямаше да успеем без вас последния сезон. И започваме отново", каза Тейтъм пред публиката в "Ти Ди Тардън" по време на церемонията преди мача.

Бостън, който спечели през юни финала срещу Далас с 4:1, отново можеше да разчита на Дерик Уайт с 24 точки и на Джейлън Браун с 23, който по време на втората четвърт впечатли с мощна забивка. Селтикс не направи промени през лятото и отново остава фаворит за титлата.

"Това, от което съм най-горд, е духът на момчетата. Те не останаха фокусирани в миналото назад", каза треньорът на шампионите Джо Мацула.

След трансфера си от Минесота Калр-Антъни Таунз записа първи минути с Никс, като се отчете с 12 точки и 7 борби.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти