Ханзи Флик: Не можем да променим миналото ни срещу Байерн

Барселона дължи реванш на своите привърженици срещу Байерн (Мюнхен) заради натрупаните шест поредни загуби. Сред тях е и унизителното 2:8 от лятото на 2020 година. Сега каталунците посрещат германците в дерби от Шампионската лига. За треньора Ханзи Флик това няма да е обикновена среща, защото точно той водеше баварците във въпросния мач в сезона, завършил с триумф на мюнхенци с трофея. Ето акцентите от пресконференцията на наставника на Барселона.

Специален мачПо принцип Байерн е нещо специално в живота ми като цяло. Имам много приятели от годините в Мюнхен, но вече съм в нов етап от живота си. Всички се държат добре с мен в Барселона и това ме кара да давам всичко от себе си. Очаквам сложен двубой, но това все пак е Шампионската лига, където са най-силните.

Черна котка ли е Байерн за Барса?Няма смисъл да говорим за миналото, защото е важно случващото се сега. Няма как да променим миналите двубои, но можем да повлияем върху този в сряда.

Реванш за 2:8Феновете могат да бъдат спокойни, че ще дадем всичко от себе си. Със здрава работа ще стигнем до това, което искаме. Хубавото е, че в Барса има невероятно единствено между всички. Кожата ми настръхна, когато видях реакцията на феновете при завръщането на Гави срещу Севиля. Тук всички ги е грижа за другите и аз лично всеки ден усещам добротата на хората.

Тактиката за двубояАко сега кажа нещо, противникът ще получи предимство. Важно е да пазим в тайна планът ни за срещата. Не винаги всичко се получава на 100%, но е важно да се постараем да сме по-силни отпреди. Ще се опитаме да допуснем възможно най-малко грешки.

Ключова седмица за тимаМного неща могат да се случат в тези мачове - дори да се развият по неочакван за нас начин. Нужно е да мислим само за следващия двубой. Досега ни беше от полза това, че правим всичко крачка по крачка. Иначе Байерн е отбор с изключителни футболисти. Всеки иска да се мери с най-добрите.

Има ли специална подготовка за срещата с БайернВсеки мач изисква специална подготовка. Говорихме с футболистите, но не е лесно, защото не разполагаме с достатъчно време. Ще коментираме с момчетата да знаят какво е важно. Баварците винаги са искали да доминират на терена, а този сезон е същото. В тяхното ДНК е да пресират и да се стремят да владеят топката.

Атлетико Мадрид - Барселона в Маями?Това е бъдещето, аз съм съвременен човек.

Френки де ЙонгПланът беше той да играе срещу Севиля, но в крайна сметка не се чувстваше добре, заради което решихме това да не се случва. Но сега всички без Ерик Гарсия са на линия.

Не търсим реванш срещу Байерн, твърди Рафиня

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти