Израел Адесаня: Нгану е най-великият ММА боец в тежка категория

Бившият шампион на UFC в средна категория Израел Адесаня вярва, че бившият хегемон на същата организация при най-тежките и настоящ носител на титлата в тежка категория на PFL, Франсис Нгану, е най-великият ММА боец в неговата теглова дивизия за всички времена.

„Въпреки че Джон Джоунс вече има пояса на UFC, той имаше само една битка в тежка категория. Джоунс може и да е най-великият боец ​​в историята, но със сигурност не е най-великият в тежка категория. Много се радвам за Нгану. Трябваше да премине през много“, каза Адесаня, който е близък приятел на Нгану.

Припомняме, че на 19 октомври в Саудитска Арабия на турнира PFL "Super Series" Нгану победи бразилеца Ренан Ферейра с нокаут в първия рунд.

Конър загубил половин милион долара на битката Нгану - Ферейра

Камерунецът e в серия от седем поредни победи в битки по правилата на ММА. Успехът му над Ферейра дойде след почти три години без двубой в октагона. През това време Хищника усъвършенстваше уменията си в бокса и изигра две професионални боксови срещи, но записа поражения (съдийско решение от Тайсън Фюри, нокаут от Антъни Джошуа). 

Какво е вашето мнение? Кой е най-добрият ММА боец в тежка категория за всички времена?

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти