Грийн и Шенгюн са се съгласили да подновят договорите си с Хюстън

Джейлън Грийн и Алперен Шенгюн са се споразумели за удължаване на договорите си с Хюстън Рокетс, съобщи пред агенция АP човек, запознат с детайлите.

Грийн, втори избор в драфта на Националната баскетболна асоциация (НБА) през 2021 година, се е съгласил на подновяване на контракта си за три години на стойност 106 милиона долара.

Шенгюн, който бе избран под номер 16 в драфта през същата година, ще преподпише за нови пет години на стойност 185 милиона долара.

Източникът, потвърдил детайлите по споразуменията пред агенция АP запазва анонимност, тъй като сделките все още не са обявени официално. Информацията първо бе съобщена от ESPN.

И двамата баскетболисти влизат в последните години от договорите си, подписани като новобранци. Новият контракт на Грийн ще стартира от следващия сезон, както и този на Шенгюн.

22-годишният Джейлън Грийн игра във всички 82 мача през минали сезон и реализира средно 19.6 точки, 5.2 борби и 3.5 асистенции, за да помогне на Рокетс да направят подобрение от 19 мача в сравнение с предишната година.

Той натрупа 545 тройки след като през миналия сезон записа най-доброто постижение в кариерата си от 201. Най-добрата средна резултатност на Грийн е от 22.1 точки през втория му сезон в НБА - 2022/2023.

Алперен Шенгюн направи пробив през миналата година в НБА със средно 21.1 точки, 9.3 борби и 5 асистенции - най-добрите показатели в кариерата му, за 63 мача. Турският център пропусна последната част от сезона заради сериозно изкълчване на глезена.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти